Kronärtskockssoppa med potatis!
maj 4, 2017
En mild krämig kronärtskockssoppa mättar gott!
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 potatisar
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 390 g) (Vill du istället använda färska kronärtskockshjärtan behöver du cirka 8-10 st, receptet är dock gjort för kronärtskockor på burk).
1 klick smör, jag använder mjölkfritt
1/2 tsk torkad timjan
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl Mjölkfri grädde tex iMat
Salt och Peppar efter smak.
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Häll av vätskan från kronärtskockorna och skär dem i mindre bitar.
- Sätt en kastrull på spisen. I med den gula löken och en klick smör. Fräs i ca 5 minuter, det får inte bli brunt eller brännas vid.
- Lägg sen i vitlök, timjan och kronärtskocksbitarna. Låt fräsa ytterligare någon minut.
- Sen i med potatisen. Häll på vattnet och buljongtärningen. Koka upp och puttra ungefär 15 minuter. Eller tills potatisen är mjuk.
- Häll på grädden och låt det koka upp.
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.
- Klart!
No comments yet