Hoppa till innehåll

Kronärtskockssoppa med potatis!

maj 4, 2017

En mild krämig kronärtskockssoppa mättar gott!

kronärtskocka, soppa, soppa och pannkakor, kronärtskockssoppa, grönsakssoppa, grönsak, kronärtskocka, johanna tibell-gartz, soppa, soppor

 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 potatisar

1 burk kronärtskockshjärtan (ca 390 g) (Vill du istället använda färska kronärtskockshjärtan behöver du cirka 8-10 st, receptet är dock gjort för kronärtskockor på burk).

1 klick smör, jag använder mjölkfritt

1/2 tsk torkad timjan

8 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 1/2 dl Mjölkfri grädde tex iMat

Salt och Peppar efter smak.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  3. Häll av vätskan från kronärtskockorna och skär dem i mindre bitar.
  4. Sätt en kastrull på spisen. I med den gula löken och en klick smör. Fräs i ca 5 minuter, det får inte bli brunt eller brännas vid.
  5. Lägg sen i vitlök, timjan och kronärtskocksbitarna. Låt fräsa ytterligare någon minut.
  6. Sen i med potatisen. Häll på vattnet och buljongtärningen. Koka upp och puttra ungefär 15 minuter. Eller tills potatisen är mjuk.
  7. Häll på grädden och låt det koka upp.
  8. Mixa soppan slät med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.
  9. Klart!
No comments yet

Lämna en kommentar